Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Garagepoort schilderen

Is jouw garagepoort aan een nieuw likje verf toe? Dan zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Hoe kan je een garagepoort schilderen, wat kost het je, doe je dit zelf of schakel je eerder een vakman in, … Dit én meer lees je in dit artikel.

Ga snel naar:
Mogelijke toepassingen
Werkwijze garagepoort schilderen
Prijs garagepoort schilderen
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom je garagepoort schilderen?

Er zijn verschillende goede redenen om je garagepoort te laten schilderen. Doorgaans laat je dit elke 3 à 5 jaar doen om slijtage, verkleuring, … weg te werken. Daarnaast biedt het schilderen van je garagepoort ook de volgende voordelen:

 • Nieuwe uitstraling: een garagepoort is een opvallend onderdeel van je woning en draagt bij aan de uitstraling van je huis. Dankzij tijdig schilderwerk behoudt die poort zijn frisse uitstraling, maar kan je ook gaan voor een nieuwe look.
 • Verbeterde staat van de garagepoort: om een garagepoort te verven, zijn voorbereidende werken nodig. Denk bv. aan reinigen, ontvetten, schuren, het verwijderen van roestplekken, … Na het verven zal de poort in een betere staat verkeren en is de kans op beschadigingen een stuk kleiner.
 • Bescherming tegen wisselende weersinvloeden: een nieuwe, waterafstotende en/of roestvrije laag verf beschermt je garagepoort tegen vocht, vuil, uv-straling, …

Op zoek naar een professionele schilder om je garagepoort te verven? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van meerdere vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

garagepoort schilderen

 

Mogelijke toepassingen

Doorgaans is waterafstotende acrylaatlak ideaal als afwerking voor elk type garagepoort (idealiter ook UV-bestendig), maar hangt de grondlaag af van het materiaal van de poort. De meest voorkomende toepassingen op een rij:

 

1. Houten garagepoort schilderen

Hout moet eerst goed ontvet en gereinigd worden voor het eigenlijke schilderen. Een vakman gebruikt doorgaans een watergedragen grondverf als primer en acrylaatlak als afwerking. Hierbij zijn een transparante, half-dekkende of dekkende look mogelijk. Moet de houtstructuur van de garagepoort zichtbaar blijven? Dan is beitsen ook een optie.

 

2. Kunststof garagepoort schilderen

Verf voor kunststof garagepoorten heeft een lange levensduur, maar kan door blootstelling aan de zon, vuil, regen, … gaan verkleuren. Na een grondige reiniging gebruikt een schilder een watergedragen primer en acrylaatlak voor de afwerking (mat, zijdeglans of hoogglans). Een aandachtspunt bij PVC is dat het een erg glad materiaal is en dat schilderfouten goed zichtbaar zijn. Daarom doe je best een beroep op het vakmanschap van een professionele schilder.

 

3. Aluminium garagepoort schilderen

Voor het schilderen van aluminium garagepoorten gebruikt een schilder meestal een watergedragen metaalprimer en acrylaatlak als afwerking. Voor sommige metalen is deze primer echter niet noodzakelijk. Wél moet de verf voor deze toepassing altijd roestvrij zijn. Is er al sprake van bestaande roestplekken? Dan werkt een vakman die eerst weg met een staalborstel, gevolgd door een laagje metaalprimer.

 

Hulp nodig van een vakman? Maak gebruik van onze offerteservice!

Ben je onzeker over welke lak je best gebruikt voor jouw garagepoort of heb je zelf geen tijd voor het schilderwerk? Schakel dan een ervaren schilder in via onze gratis offerteservice. Zo geniet je altijd van gericht advies, prijzen op maat en een correcte en vlotte uitvoering. Start je aanvraag hier.

 

Hoe garagepoort schilderen?

Hoe gaat een vakman te werk tijdens het schilderen van garagepoorten? Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste stappen waar een professionele schilder voor elke toepassing rekening mee houdt:

 

 1. Garagepoort reinigen

  Doorgaans maakt een schilder je garagepoort schoon met een ontvetter en allesreiniger. Eventueel kan dit ook met warm water en afwasmiddel. Hierna moet de poort even drogen. Dit kan op natuurlijke wijze of met een droge doek.

 2. Garagepoort schuren

  Voor het schuren van de garagepoort is schuurpapier (bv. met een korrel van 140 – 180) voldoende. Hierdoor wordt de poort wat ruwer en zal de grondverf/primer makkelijker hechten. Hierbij is het overigens erg belangrijk om geen ronde bewegingen te maken. Als laatste stoft een vakman de poort af en maakt hij deze schoon met een vochtige doek.

 3. Grondverf/primer aanbrengen

  Na het schuren en aftapen van alle randen brengt een vakman de grondverf/primer aan. Doorgaans doet hij dit in 1 of 2 lagen. Is de grondverf eenmaal opgedroogd, dan is het tijd voor de afwerking.

 4. Garagepoort afwerken

  Een vakman zorgt voor een egale afwerking met acrylaatlak, zonder druipers en druppels. Hierbij werkt hij van boven naar beneden om te voorkomen dat vuil zich over de garagepoort verspreidt. Eenmaal afgerond moet de laag verf ongeveer 1 dag drogen.

Op zoek naar een schilder om je garagepoort te laten verven? Vind een vakman voor jouw project via onze gratis offerteservice.

 

Prijs garagepoort schilderen

Hoeveel kost het schilderen van een garagepoort? De kosten hangen grotendeels af van je keuze voor een vakman of doe-het-zelven, de totale oppervlakte, de moeilijkheidsgraad van het werk, … Hieronder een kort overzicht van beide opties:

 

OPTIE 1: zelf garagepoort verven

Zelf je garagepoort verven is mogelijk, maar het is lastiger dan het lijkt. Zo maken veel doe-het-zelvers de fout om hun garagepoort eerst te schuren en dan pas te reinigen, kunnen er druipers overblijven in de afwerkingslaag, … Daarnaast is het wel eens lastig om de juiste grondverf en afwerkingslaag te vinden. Je mag gemiddeld rekenen op zo’n € 20 – 30 per liter grondverf en € 30 – 45 per liter acrylaatlak.

 

OPTIE 2: garagepoort laten verven door vakman

Laat je een garagepoort door een vakman schilderen? Dan kan je uitgaan van een richtprijs van € 35 – 50 per m² (excl. btw en incl. arbeidskosten). Met zo’n professionele schilder kan je rekenen op…

 • Gericht advies: welke grondverf en afwerkingslaag heb je nodig voor jouw garagepoort? Hoeveel lagen van de primer laat je aanbrengen? Hoe onderhoud je de garagepoort op lange termijn? Een vakman geeft je advies op maat van jouw situatie.
 • Correcte uitvoering: een vakman weet precies hoe je verschillende types garagepoorten schildert en op welke aandachtspunten je moet letten. Zo ben je altijd verzekerd van een kwalitatief eindresultaat en een snelle uitvoering.
 • Beste materialen voor lage inkoopprijs: professionele schilders maken alleen gebruik van de beste producten. Daarnaast kunnen zij deze materialen meestal voor een lagere prijs inkopen.
 • Verlaagd btw-tarief: is je huis ouder dan 10 jaar en laat je het werk over aan een vakman? Dan geniet je van een verlaagd btw-tarief van 21 naar 6% op de materiaal- en arbeidskosten.

 

Geld besparen = offertes vergelijken

Prijzen voor een garagepoort schilderen verschillen per project, maar ook van vakman tot vakman. Het loont dus om voorstellen te vergelijken via onze offerteservice. Zo geniet je van gericht advies en prijzen op maat, maar kan je ook werkwijzen, uitvoertermijnen, … snel vergelijken. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele schilders