Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Trap schilderen: welke verf en welke kleur kiezen?

Je trap schilderen is ideaal als je hem een andere uitstraling wil geven. Met een laag verf lijkt hij alsof hij nieuw is. Voor een geslaagde traprenovatie, is het belangrijk dat om de juiste methode te gebruiken in combinatie met een gepaste verf.

 

schilderen trap Waarom je trap verven?

Je houten trap schilderen geeft hem een totaal andere uitstraling. Ideaal als je je huis gaat renoveren of herdecoreren. Met schilderen kan je makkelijk een creatieve en unieke look creëren. Verven geeft je namelijk de mogelijkheid om heel wat verschillende patronen of kleuren aan te brengen. In vergelijking met andere manieren van traprenovatie, zoals stofferen of het plaatsen van overzettreden, is dit een goedkope en efficiënte oplossing. Met verf kan je ook makkelijker verschillende kleuren combineren, waardoor je ruimtelijke effecten kan creëren. Om zeker te zijn van een goed eindresultaat, werk je best samen met een professionele schilder.

 

Trap schilderen kosten

Het schilderen van een gemiddelde trap met brede gesloten treden, kost gemiddeld tussen de 600 à 700 euro. In deze prijs zijn het schuren, ontvetten, 2 verflagen, materiaalkosten, arbeidskosten en btw inbegrepen. De verf in dit prijsvoorbeeld is een slijtvaste verf van een kwaliteitsmerk.

Voor een exacte prijs, kan je best prijzen op maat aanvragen bij professionele schilders. Vraag hier gratis offertes aan bij ervaren schilders.

Als je erg handig bent, kan je het schilderen van een trap eventueel zelf. Voor een vlekkeloos eindresultaat, is een professionele schilder aangewezen. Hij beschikt over de juiste ervaring en materialen. Een trap wordt dagelijks veel gebruikt. Een slecht geschilderde trap valt onmiddellijk op.

 

trap schilderen met zwarte verf

 

 

Welke kleur kiezen voor schilderen van een trap?

Verfkleuren kiezen is geen eenvoudige opgave. Wees in ieder geval niet bang van een beetje kleur. Contrasterende kleuren geven altijd een leuk eindresultaat. Kies je ervoor om je trap te schilderen in het wit, verf de nabijgelegen muur dan in het rood. Ruimtelijke effecten creëren, kan ook met behulp van de juiste kleuren.

Wil je de ruimte groter doen lijken? Schilder je muur dan in het wit, en gebruik voor de trap een donkere tint. Je kan ook met afwisselende kleuren werken voor de stootborden en treden. Voor een advies op maat, kan je altijd terecht bij een professionele schilder.

 

Welke verf gebruiken voor het verven van een trap?

Voor trappen is het belangrijk om de juiste verfsoort te gebruiken. Een schilder meestal een verflak die erg slijtvast is. Een lak op basis van polyurethaan alkydhars verdient de voorkeur. Voor trappen met een matte afwerking, wordt ook vloerverf gebruikt. Vloerverf is erg sterk en slijtvast, daarom dat het ook geschikt is voor trappen.

 

Werkwijze van de schilder

Een schilder werkt in verschillende stappen. Afplakken van de muren en andere objecten in de buurt van de trap, gebeurt als eerste. Hiervoor gebruikt hij polyethyleen folie en schilderstape. Vervolgens worden de oude afwerkingslagen verwijderd.

Voor het verwijderen van olielagen gebruikt men een schuurmachine. Voor het verflagen wordt een bijtmiddel en verfkrabber gebruikt. Daarna volgt het schuurwerk. Vervolgens maakt men de afgeschuurde trap stofvrij. Nadien worden er twee lagen primer aangebracht. Vervolgens eindigt de schilder met twee lagen lak. 

 

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders