Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kinderkamer schilderen

Is er een baby op komst en moet je de babykamer nog verven? Is dochterlief haar kamer beu en is een nieuw likje verf vereist? Of heb je inspiratie nodig om je kinderkamer te schilderen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je enkele schildertips mee en informeren je over de prijzen. Loont het om zelf de handen uit de mouwen te steken of schakel je beter een professionele binnenschilder in? Je ontdekt het allemaal hier!

Ga snel naar:
Kinderkamer verven: prijs
Zelf schilderen of vakman inschakelen? 
Kinderkamer schilderen: ideeën
Ontvang vrijblijvend offertes op maat

 

 

Kinderkamer schilderen: 3 tips

Hoe kan je nu een kinderkamer mooi verven? Hoe komt zo’n ruimte volledig tot z’n recht? En wat doe je beter helemaal niet? Met deze 3 tips creëer jij een prachtige kinderkamer:

 

TIP 1: wees creatief

De belangrijkste regel bij het vormgeven van een kinderkamer is dat er geen regels zijn. Laat je fantasie de vrije loop en stem daarop je verfkeuzes af. Contrasterende kleurcombinaties doen het goed bij kinderen, maar ook neutralere kleuren zijn erg geschikt. Vooral in de babykamer. Het geheel vrolijk je dan op met stickers, sjablonen of fotobehang. En wil je dat je kind op de muren kan tekenen of z’n werkjes in z’n slaapkamer kan ophangen? Overweeg dan bord- of magneetverf als finishing touch.

 

TIP 2: kies de juiste verf

Je kiest best voor een watergedragen verf in de kinderkamer. Deze bevat minder schadelijke stoffen dan andere verfsoorten. Daarnaast hou je best rekening met het type verf. Met een goed afwasbare, glanzende verf bespaar je jezelf bv. veel stress en kopzorgen. Vlekken was je namelijk makkelijk af.

 

TIP 3: benut de ruimte ten volle

Je kan lukraak de kinderkamer verven, maar we raden aan om op voorhand stil te staan bij de mogelijkheden van de ruimte. Kleur beïnvloedt namelijk niet alleen ons humeur, maar ook onze beleving van een ruimte. Door slim kleur te gebruiken, kan je een hoge ruimte lager doen lijken, een kleine ruimte optisch vergroten, … Wil je bv. graag een accentmuur voorzien? Kies dan voor een donkere tint wanneer deze muur door het licht wordt geraakt. Heb je echter een kleine kamer met een laag plafond? Vermijd dan donkere kleuren zodat de ruimte niet te ‘zwaar’ lijkt.

 

Hulp nodig? Schakel dan een schilder in!

Elk project heeft z’n eigen mogelijkheden en uitdagingen. Twijfel jij aan de huidige mogelijkheden van de nieuwe kinderkamer? Of laat je de klus graag van a tot z over aan een professional? Vul dan ons aanvraagformulier in en kom in contact met verschillende schilders actief in je regio. Zij helpen je graag verder met jouw project.

Interesse? Start hier je contactaanvraag en ontvang offertes op maat.

 

Kinderkamer verven: prijs

Hoeveel betaal je nu om de slaapkamer van je kinderen (opnieuw) te schilderen? We splitsen de prijzen op volgens 2 verschillende situaties:

 

1. Prijs zelf kinderkamer schilderen

Ga je zelf aan de slag? Dan bespaar je uiteraard op de arbeidskosten van een vakman. De prijs is afhankelijk van het soort verf, de kwaliteit en de benodigde hoeveelheid. Heb je nog geen afplaktape, verfborstels of -rollen, …? Dan tellen deze kosten ook mee voor de eindfactuur. Een overzicht:

 • Primer: € 30 à 40 per liter (incl. btw)
 • Muurverf: € 8,5 à 40 per liter (incl. btw)

Verf en schildertoebehoren kopen? Neem een kijkje in onze webshop.

 

2. Prijs kinderkamer laten schilderen

Wil je zelf niet schilderen? Schakel dan een vakman in. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal werkuren en de totale te schilderen oppervlakte. Een binnenschilder kan zijn kostprijs op 2 manieren opstellen:

 • Uurprijs binnenschilderwerk: € 40 à 50 per uur (incl. materiaal & excl. btw)
 • Prijs per vierkante meter: € 12 à 20 voor binnenmuren (incl. materiaal & excl. btw)

TIP: tarieven voor schilderwerken variëren van professional tot professional. Daarom doe je er goed aan om contact op te nemen met verschillende schilders actief in jouw regio. Ontvang offertes op maat van jouw project en vergelijk prijzen! Interesse? Start dan hier je contactaanvraag.

 

kinderkamer schilderen kleuren
Ben je erg creatief? Ga dan zelf aan de slag met verf en penseel, zoals in deze mooie kinderkamer.

 

Zelf schilderen of vakman inschakelen?

Is het slim om zelf je kinderkamer te schilderen? Of leg je dit alles toch beter in de kundige handen van een schilder? We bekijken beide mogelijkheden uitgebreid:

 

OPTIE 1: zelf kinderkamer schilderen

Een doorwinterde klusser kan perfect zelf de kinder- of babykamer schilderen. Het enige wat hierbij belangrijk is, is dat je voldoende tijd besteedt aan de voorbereiding en de juiste verfsoorten gebruikt. Neem voldoende de tijd om je te laten inspireren. Dek alles af, ontvet de muren en zorg voor een degelijke primer. Pas dan bekom je een mooi eindresultaat.

TIP: netjes schilderen zonder strepen vergt wel wat oefening. Daarvoor zijn de juiste materialen cruciaal. Verf en andere toebehoren vind je alvast terug in onze webshop.

 

OPTIE 2: een schilder inschakelen

Wil je zeker zijn van een piekfijn eindresultaat? En jezelf heel wat tijd en moeite besparen? Schakel dan een professionele binnenschilder in. Zo ben je zeker van…

 • Persoonlijk advies: je schilder bestudeert de ruimte nauwkeurig en denkt actief mee over het eindresultaat van de kinderkamer. Welke sfeer streef je na? Kan je ongestoord de kinderkamer schilderen in vlakken zonder het ruimtegevoel te beperken? Of is een andere optie beter?
 • Hoogwaardige materialen: een professional gebruikt enkel de beste producten en verfsoorten. Hij garandeert je een egaal eindresultaat waar je nog jarenlang van kan genieten.
 • Snelle en vlotte uitvoering: dankzij z’n expertise heeft een schilder doorgaans niet veel tijd nodig om een ruimte piekfijn af te werken. Wil je graag besparen op arbeidskosten, maar toch een vakman inschakelen? Dan kan je al een groot deel van de voorbereidende werken uitvoeren.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning meer dan 10 jaar oud? En schakel je voor de uitvoering van je schilderwerken een professional in? Dan betaal je slechts 6% btw op de materiaal- en arbeidskosten.

Gratis verschillende professionals vergelijken? Dat kan bij Solvari! Vraag een vakman ook naar z’n eerdere realisaties. Zo heb jij meteen een idee van wat er allemaal mogelijk is. Interesse? Kom in contact met professionals actief in je regio via onze offertedienst.

 

Kinderkamer schilderen: ideeën

Moet je altijd met felle kleuren werken? Of riskeer je met 1 kleur dat de kinderkamer net heel saai wordt? Helemaal niet! Laat je inspireren door de onderstaande voorbeelden voor de slaapkamer van je eigen kinderen. En wil je graag je project bespreken met een ervaren vakman? Dan brengen wij je gratis in contact met schilders actief in je regio.

 

INSPIRATIE 1: vrolijke slaapkamer voor jonge racefans

kinderkamer schilderen

In dit voorbeeld zit de uitstraling van het project volledig in de zorgvuldig gekozen details: het raceautobedje, de klimmuur, … De bakstenen muur is hier gewit, maar wel voorzien van enkele moderne accessoires in felle kleuren. De kleurige toetsen en de originele vloerbekleding resulteren in een geslaagde jongenskamer.

 

 

INSPIRATIE 2: prinsessenkamer in rustige pastelkleuren

muur schilderen kinderkamer

Een meisjeskamer verven doe je al gauw in zachte pastelkleuren. Dat een slaapkamer in 1 kleur helemaal niet saai hoeft te zijn, bewijst deze realisatie. Het zacht roze dompelt de kamer onder in een serene uitstraling, maar behoudt toch die kinderlijke speelsheid.

 

 

INSPIRATIE 3: kinderkamer met grote kleurige vlakken

kinderkamer schilderen vlakken

Weinig ruimtes lenen zich zo goed om in grote, heldere kleurvlakken in te delen als de kinderkamer. Met felle kleuren kan je een speels en contrasterend effect bekomen, net zoals het bovenstaande voorbeeld. Kleed de ruimte verder in met originele accessoires en creëer zo een betoverende slaapkamer voor je kind.

 

 

INSPIRATIE 4: landelijke babykamer met behangpapier

babykamer verven

Een mooie accentmuur met behangpapier komt in elke soort kamer van pas, ook in de babykamer. Hoewel felle kleuren populair zijn in kinderkamers, hebben rustige kleuren een bewezen invloed op de algemene slaapkwaliteit. Het lichte kleurenpalet van deze slaapkamer werd aangevuld met bijpassend behang.

 

 

INSPIRATIE 5: kinderkamer schilderen met sjablonen

kinderkamer schilderen sjablonen

Voor deze leuke kinderkamer zijn verschillende technieken gebruikt. De bergachtige silhouetten kan je met vaste sjablonen bekomen, maar ook door met afplaktape de gewenste contouren uit te tekenen. Vervolgens werden bepaalde bergen afgewerkt met magneet- en bordverf.

 

 

INSPIRATIE 6: moderne slaapkamer voor pubers

halve muur verven kinderkamer

Kleine kinderen worden groot en dan ontgroeien jongeren een veelkleurige kinderkamer. Een hedendaagse look bekom je door een halve muur te verven. In dit voorbeeld past de accentmuur erg goed bij het opvallende roze bed.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele schilders