Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Toilet schilderen

We spenderen meer tijd dan we denken op het toilet, dus waarom zou je er geen gezellig plekje van maken? Als je een grote renovatie wil vermijden, kom je met je toilet schilderen al een heel eind. Je kan ervoor kiezen om schilderwerken zelf uit te voeren. Toch hangen er heel wat voordelen vast aan een professional inschakelen. In dit artikel zetten we de twee opties naast elkaar!

 

Toilet schilderen: zelf doen of professional inschakelen?

OPTIE 1: zelf toilet schilderen
OPTIE 2: toilet laten schilderen
FAQ: enkele veelgestelde vragen

Op zoek naar een schilder om je toilet te verven? Dan kan je steeds terecht bij onze professionals. Kom hier gratis en vrijblijvend in contact met professionele schilders in je buurt!

 

OPTIE 1: zelf toilet schilderen

toilet zelf schilderen

In principe kan je ervoor kiezen om zelf je toilet te schilderen. Al is het dan wel belangrijk dat je de juiste verf kiest en het geschikte materiaal aankoopt. Hieronder lees je meer over de voor- en nadelen van zelf je toilet schilderen, de prijs en een stappenplan:

 

Zelf toilet schilderen: voor- en nadelen

 • Goedkoper: als je zelf je toilet schildert, spaar je de arbeidskost van een professional uit. Om die reden kan de klus goedkoper uitkomen. Toch mag je ook niet vergeten dat je heel wat benodigdheden moet aankopen tegen het btw-tarief van 21%.
 • Flexibel: ga je zelf aan de slag? Dan hoef je helemaal geen rekening te houden met de agenda van drukbezette, professionele schilders. Je begint aan de schilderklus wanneer je wil en je bepaalt zelf hoe lang die kan duren.

 

 • Niet professioneel: het schilderen van je toilet lijkt misschien eenvoudig, maar toch zie je een groot verschil tussen doe-het-zelf-schilderwerk en een professionele aanpak.
 • Tijdrovend: als je zelf je toiletruimte wil schilderen, moet je hier uiteraard tijd vrij voor maken. Hoewel het toilet vaak het kleinste kamertje is, ben je er toch enige tijd mee bezig. Zo moet je namelijk eerst een grondlaag aanbrengen en vervolgens vaak nog enkele afwerklagen.
 • Benodigdheden zelf aankopen: meestal heb je niet alle benodigdheden om aan de slag te gaan met een schilderklus. Als je geen professional inschakelt, moet je ze nog zelf gaan aankopen. Bovendien kan een professional alle producten en materialen vaak aan een lagere inkoopprijs verkrijgen.

 

Zelf toilet schilderen: prijs

Hoeveel kost het om zelf je toilet te schilderen? Dat hangt af van enkele factoren. Denk maar aan het type verf, het gekozen merk, hoeveel verf je nodig hebt, … Hieronder vind je alvast enkele richtprijzen:

 • Primer: vanaf € 20 (incl. btw) per liter
 • Dekkende lakverf: vanaf € 50 (incl. btw) voor een pot van 2,5 liter
 • Afwasbare muurverf voor tegels: vanaf € 45 (incl. btw) voor een pot van 0,75 liter

LET OP: deze prijzen zijn slechts richtbedragen. Ben je op zoek naar concrete prijzen voor schildersbenodigdheden? Neem dan een kijkje in onze webshop!

 

Zelf toilet schilderen: stappenplan

Aan een toilet schilderen, begin je best niet zomaar. Het is essentieel om voorbereidingen te treffen om een geslaagd eindresultaat te bekomen. Hieronder vind je een stappenplan voor doe-het-zelvers:

 1. Schilderwerken voorbereiden

  Als je zelf aan de slag gaat om de muren van je toilet te schilderen, bereid je je best eerst grondig voor. Controleer de ondergrond en ga dan op zoek naar de juiste verf en overige benodigdheden als verfbakjes, kwasten, rollers, afplaktape, schuurpapier, … Vervolgens ontvet en reinig je de ondergrond en plak je alle oppervlakken af die je niet wil schilderen.

 2. Grondlaag aanbrengen

  Bij de meeste schilderwerken is het nodig om een grondlaag of primer aan te brengen. Die zorgt ervoor dat de afwerklagen optimaal kunnen hechten en vlekken niet meer zichtbaar zijn achteraf. Let wel op: niet elke primer is geschikt voor elke schilderklus. Ga dus op zoek naar een primer op maat van jouw ondergrond.

 3. Afwerklagen aanbrengen

  Als laatste breng je de afwerklagen aan. Doorgaans zijn er 2 afwerklagen nodig om tot het optimale eindresultaat te komen. Enkele tips voor je wc schilderen: begin met randjes, hoekjes en plekken rond stopcontacten, schilder in vlakken van een vierkante meter en strijk nooit verf over een gedroogd stuk.

 

Ga je zelf aan de slag? Koop kwalitatief materiaal in onze webshop!

Ga je het liefst zelf aan de slag met de schilderwerken in je toilet? Dan is het essentieel om kwalitatief materiaal aan te kopen. Op die manier heb je de beste garantie op een optimaal eindresultaat. Omdat er heel wat verschillende schildersbenodigdheden op de markt zijn, helpen we je op weg in onze webshop.

 


OPTIE 2: toilet laten schilderen

toilet schilderen professional

Wil je meerdere ruimtes in je woning aanpakken en zeker zijn van een professioneel resultaat? Dan schakel je best een ervaren schilder in. Die weet perfect welke verf die moet aankopen en heeft verder alle benodigdheden in huis. Hieronder lees je meer over de voor- en nadelen van een schilder inschakelen, de prijs en hoe je de juiste expert kiest:

 

Toilet laten schilderen: voor- en nadelen

 • Advies op maat: een professionele schilder kan je bijstaan van het begin tot het einde van het proces. Zo kan je advies vragen omtrent een speciaal ontwerp of over welke verf je best gebruikt. Mocht er na de schilderwerken je nog iets opvallen, is jouw specialist ook later nog een aanspreekpunt.
 • Professioneel eindresultaat: een schilder heeft uiteraard ervaring met professionele klussen. Om die reden heb je met een expert dan ook de beste garantie op een geslaagd eindresultaat. Een professional weet dus perfect hoe die jouw toiletruimte volledig kan omtoveren.
 • Kwalitatief materiaal: als doe-het-zelver beschik je niet standaard over het nodige materiaal. Een schilder heeft daarentegen wel alles in huis om een geslaagd eindresultaat te bekomen. Bovendien is dat materiaal steeds van hoge kwaliteit.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar en laat je de schilderwerken uitvoeren door een professional? Dan kan je genieten van het verlaagde btw-tarief. Op die manier betaal je slechts 6% btw op alle materiaal- en arbeidskosten in plaats van 21%.

 

 • Prijs: het grootste nadeel aan een schilder inschakelen, is de prijs. Toch is het nog steeds het overwegen waard. Wil je graag meer dan alleen de toiletruimte laten aanpakken? Dan is een professional zelfs aangeraden. Het komt namelijk goedkoper uit wanneer je meerdere ruimtes laat schilderen.
 • Mogelijke overlast: afhankelijk van hoeveel ruimtes je wil laten schilderen door een professional, kan er mogelijke overlast ontstaan. Wil je bv. heel je benedenverdieping aanpakken? Dan is het mogelijk dat er meerdere vaklui zich enkele dagen in je woning bevinden.

 

Toilet laten schilderen: prijs

Doorgaans vraagt een schilder € 35 à 40 euro per uur om je toilet en bij uitbreiding andere ruimtes te schilderen. Maar hoeveel het precies kost, hangt af van schilder tot schilder. Sommige professionals werken met een uurloon en anderen rekenen per vierkante meter.  Wil je liever prijzen per vierkante meter bekijken? Dan vind je hieronder een tabel:

Soort schilderwerkenGemiddelde prijs (excl. btw)
Binnenmuur schilderen€ 12 à 20 per vierkante meter
Plafond schilderen€ 8 à 15 per vierkante meter
Deur schilderen€ 60 à 100 per deur

LET OP: bovenstaande bedragen zijn slechts indicatief. Op zoek naar een prijsvoorstel op maat voor schilderwerken? Kom hier gratis, snel en vrijblijvend in contact met professionals in jouw buurt!

 

Toilet laten schilderen: hoe kies je de juiste schilder?

Eens je beslist hebt om een professional in te schakelen, kan je op zoek gaan naar een schilder. Via onze offerteservice kom je gemakkelijk en snel met hen in contact. Maar hoe kies je dan de juiste in jouw situatie? Hieronder vind je enkele criteria om je keuze op te baseren:

 • Specialisatie: elke schilder heeft een specialisatie. De ene is beter in speciale oppervlakken als tegels schilderen en de ander blinkt uit in unieke designs. Ga dus op zoek naar een ervaren schilder die gespecialiseerd is in hetgeen jij wil.
 • Offerte: er staat steeds heel wat informatie op een offerte. Het is essentieel om dit goed te overlopen en vergelijken. Bespreek ook waarvoor je vaklui wil inschakelen. Verplaats je bv. meubels liever zelf? Communiceer dat dan meteen zodat dit duidelijk in de offerte vermeld staat.
 • Referenties: bij de meeste schilders kan je online eerdere realisaties bekijken. Dat kan inspiratie opleveren om je wc te schilderen. Daarnaast zoek je ook best reviews op. Die geven je vaak een eerste beeld van de service, het opgeleverde eindresultaat, de communicatie, …

 

Laat je toilet schilderen door een professional!

Als je meerdere ruimtes wil aanpakken of je wil 100% zeker zijn van een optimaal eindresultaat, schakel je best een professional in. Die heeft ervaring met schilderwerken en beschikt over de juiste benodigdheden. Na een offerte-aanvraag via onze service kan je ze vergelijken en een weloverwogen keuze maken.

Op zoek naar vaklui om onder andere je toilet te schilderen? Kom gratis en vrijblijvend met professionals in contact via onze offerteservice.

 


FAQ: veelgestelde vragen

Je kan steeds met al je vragen terecht bij één van onze professionals. In de tussentijd vind je hieronder de antwoorden op enkele veelgestelde vragen: • Kan ik mijn wc pot schilderen?
  Het is absoluut mogelijk om je wc pot of wc bril te schilderen, maar niet zomaar met eender welke verf. De beste verf voor je toilet pot is epoxy verf. Schuur het toilet eerst op, breng vervolgens een primer aan en verf tot slot enkel de buitenkant. Denk eerst wel goed na over de gewenste kleur van je wc-pot. Sommige kleuren kunnen namelijk nogal onnatuurlijk ogen.


 • Ik wil mijn wc schilderen, welke kleuren zijn geschikt?
  Het toilet is vaak een eerder kleine ruimte waar je toch enige tijd doorbrengt. Daarom is het aangeraden om deze ruimte rustig te houden door te kiezen voor witte tinten, pastel- of aardekleuren. Je toilet zwart schilderen kan uiteraard ook, maar dan maak je de ruimte een pak kleiner. Je kan gerust voor een opvallende kleur kiezen, maar dan hou je het best bij één accentmuur.


 • Kan ik de tegels van mijn toilet verven met betonverf?
  Het is niet mogelijk om  je wc tegels te schilderen met betonverf. Wil je toch graag de betonlook? Verf dan je tegels in betonlook kleur. Op die manier heb je de uitstraling van beton, maar ben je verzekerd van een goede dekking en optimale hechting van de verf.


 • Kan ik de wc vloer schilderen?
  Afhankelijk van het type vloer dat zich in je toilet bevindt, kan je die schilderen. Heb je bv. wc vloertegels? Dan kan je die perfect schilderen met tegelverf. Ook een betonvloer of een houten vloer is perfect overschilderbaar. Zorg er alleen voor dat je de geschikte verf aankoopt.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele schilders