Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Deuren schilderen

Het lijkt een redelijk eenvoudig karwei, maar deuren schilderen kan in de praktijk nog wel eens lelijk tegenvallen. Deuren verven vraagt namelijk een grondige voorbereiding, geduld en nauwkeurigheid. Nochtans, als het lukt zal niet alleen de deur maar ook het hele huis opfrissen van de verfbeurt. Alles wat je moet weten over het schilderen van deuren lees je in dit artikel.

Ga snel naar: Geschikte verfsoortenPrijzenDHZ vs. VakmanStappenplanTips

 

Verf voor deuren kiezen

Er zijn twee basissoorten verf voor deuren: alkyd- en acrylverf. Per verfsoort kan je ook kiezen voor zijdeglans (matte tint) of hoogglans (glanzende tint). De locatie van de deuren (binnen- of buitendeuren) bepaalt welk type verf het meest geschikt is.

Acrylverf is watergedragen verf en is erg geschikt voor het verven van binnendeuren. Voordelen van deze verf zijn dat het geen sterke geur afgeeft en sneller droogt.

Alkydverf is gemaakt op basis van terpentine en is erg geschikt voor het verven van buitendeuren. Deze verf geeft een iets betere dekking en een gladder eindresultaat. Bovendien heb je in de buitenlucht geen last van de sterke geur van deze verf. Wordt deze verf binnen gebruikt, dan is het belangrijk om goed te ventileren vanwege de sterke geur.

Een vakman kan jouw schilderwerken niet alleen uitvoeren. Hij kan je ook adviseren over welke verf voor deuren het meest geschikt is voor jouw situatie. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in binnen- en buitenschilderwerk. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en het voordeligste voorstel kiezen. Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

 

Prijs schilderen deur en kozijn

Voor het laten schilderen van een deur kan je rekenen op een gemiddelde prijs van 60 à 100 euro per deur (incl. btw, verf & materiaal). We hebben het dan over een standaarddeur zonder ingewikkelde versieringen of iets dergelijks. Als je ook de deurposten laat verven, kan je uitgaan van een meerprijs van ongeveer 25 euro.

Hanteert de schilder een prijs per uur, dan kan je rekenen op een gemiddeld uurtarief van €35 à €40 per uur (incl. btw, verf & materiaal). Benieuwd naar een prijs op maat voor het laten schilderen van jouw deuren? Vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele schilders via de offertepagina.

 

» Welke factoren spelen mee?

De prijzen verschillen natuurlijk per schilder en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het aantal deuren dat geschilderd moet worden heeft zonder twijfel de grootste invloed op het totale kostenplaatje. Meerdere deuren laten schilderen is in verhouding goedkoper dan slechts een of twee deuren laten verven.

Ook de moeilijkheidsgraad van het werk kan een invloed hebben op de prijs. Het verven van deuren met raampjes of houtsnijwerk is bijvoorbeeld moeilijker en vraagt daardoor meer tijd en dus ook meer geld.

Andere kosten die aangerekend kunnen worden zijn voorrijkosten, materiaalkosten en kosten voor het voorbereidende werk (bvb. deur afschuren). Lees hier meer over de prijs van schilderwerken.

 

Deuren schilderen: doe-het-zelf vs. vakman?

Doe-het-zelven is een optie, maar zeker niet altijd de beste keuze. Fouten bij doe-het-zelven zijn namelijk snel gemaakt en kunnen de kosten achteraf aardig doen oplopen. Het inschakelen van een professionele schilder heeft bovendien een aantal interessante voordelen:

 • Kwalitatief en mooi schilderwerk: Een vakman weet als geen ander hoe hij een bepaalde klus moet aanpakken. Als je een deur laat verven door een professionele schilder mag je ervan uitgaan dat je gladde deuren zonder strepen krijgt.
 • Advies op maat: Een vakman kan zijn kennis en ervaring met jou delen. Hij kan je bijvoorbeeld adviseren over welke verf het beste is en welke verfkleur het mooiste uitkomt.
 • Garantie: Je hebt garantie op het verfwerk en je kan altijd op de schilder terugvallen mocht er onverhoopt een probleem optreden.
 • Een vakman heeft het nodige materiaal: Professionele schilders beschikken zelf over kwaliteitsvol materiaal. Jij hoeft dus zelf geen materiaal aan te kopen.

Wil je jouw deuren laten schilderen door een professionele schilder en ben je benieuwd naar advies en een prijs op maat? Vraag vrijblijvend offertes aan via de offertepagina.

 

deuren verven

 

Hoe schilder je een deur?

Deuren schilderen doet iedere vakman volgens een vast stappenplan. Alleen zo bereik je het beste resultaat.

 

Stap 1: de voorbereiding

De vakman begint met de deur uit de scharnieren te tillen en het deurbeslag te verwijderen. Bladderende verf wordt verwijderd en het hele deuroppervlak wordt geschuurd. Kleine scheurtjes en gaten zullen worden hersteld. Ten slotte wordt de deur schoongemaakt.

 

Stap 2: grondverf

Vervolgens brengt men een laag grondverf aan. Bij gladde deuren verven, is het beter om eerst een primer aan te brengen. Zo hecht de lakverf beter op de grondlaag. Tip: De vakman weet precies welke primer geschikt is voor welke ondergrond.

 

Stap 3: lakverf

Als de grondverf droog is, moet deze laag nog even licht geschuurd en schoongemaakt worden. Vervolgens kan de eerste verflaag aangebracht worden. Als deze laag droog is, herhaalt het proces zich weer. Als de tweede laag droog is, ben je verzekerd van een glanzende deur zonder strepen.

 

Stap 4: na het lakken

Als de verf voldoende droog is (voelt niet plakkerig aan), wordt alvast het deurbeslag aangebracht en kan de deur weer in de scharnieren gehangen worden. Het duurt minstens een week voordat de verf helemaal uitgehard is.

 

Een deur verven zonder strepen

Het is erg vervelend als je de aanzet van de kwast of roller nog in het deuroppervlak kan zien. Daarom is een deur verven zonder strepen zeer belangrijk. Een laag verf breng je aan voor enkele jaren, het moet er dus netjes uitzien. Een deur schilderen zonder strepen? Hier volgen enkele tips:

 • Deuren verven begint met een goede grondverf. De vakman kan je adviseren over welke je het beste kunt gebruiken.
 • Een vakman zal een roller gebruiken in plaats van een kwast (de kwast kun je gebruiken voor hoekjes en glaslatten).
 • Rol de verf niet te dik op de deur. De verf goed uitrollen geeft altijd een gladder resultaat.
 • Schilder altijd met de houtnerf mee en werk van boven naar beneden.
 • Breng de verf in verticale banen aan en verwerk het vervolgens in horizontale richting.

 

Door de werken te laten uitvoeren door een professionele schilder ben je er zeker van dat alle bovenstaande stappen goed worden doorlopen. Zo verzeker je jezelf van een mooi en kwaliteitsvol eindresultaat. Vrijblijvend advies en een prijzen op maat aanvragen kan via de offertepagina.

 

deuren schilderen

 

Deur verven tips

Van plan om jouw deuren te (laten) schilderen? Dan zijn volgende tips zeker het lezen waard.

 

Deuren schilderen: hangend of liggend?

Er zijn twee manieren om deuren te verven. Ten eerste kun je de deur in de scharnieren laten hangen en deze zo schilderen (de hangende manier). Ten tweede kun je de deur uit de scharnieren halen en deze horizontaal neerleggen, bijvoorbeeld op twee steunen. Een vakman zal altijd kiezen voor de laatste manier, omdat je zo een beter en mooier resultaat krijgt.

 

Een deur verven met een roller of een kwast?

Een professionele schilder gebruikt meestal een schuimroller van tien centimeter breed. Als je een schuimroller van extra fijne kwaliteit gebruikt, krijg je een nog beter resultaat. Een deur verven met watergedragen verf lukt het best met een roller speciaal voor acrylverf.

In plaats van een deur te verven met een roller kun je ook een kwast gebruiken. Deuren verven doet een vakman altijd met een ronde kwast.

 

Binnendeur vs. buitendeur schilderen

Buitendeuren schilderen is sterk afhankelijk van het weer. Als het te koud is, droogt de verf niet op en in de felle zon krijg je blaasjes in de verf. Een buitendeur of voordeur schilderen bij regenachtig weer is evenmin een goed idee. Eigenlijk kunnen buitendeuren het best geschilderd worden op een droge, bewolkte dag.

Wil je binnendeuren schilderen, dan heb je deze weersproblemen allemaal niet. Ook het demonteren van een binnendeur is vaak veel gemakkelijker dan een buitendeur. Dat vergemakkelijkt de klus aanzienlijk.

 

Offertes ontvangen: ramen/deuren vervangen of schilderen

Je ramen en/of deuren laten vervangen of schilderen? Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen