Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Keuken schilderen

Op zoek naar een budgetvriendelijke manier om je keuken een make-over te geven? Dan is je keuken schilderen zeker een optie. Met een likje verf kan je deze ruimte een totaal andere uitstraling geven. Maar hoeveel kost het om je keuken te verven? Kan je het zelf of schakel je beter een professionele binnenschilder in? Ontdek het in dit artikel.

Ga snel naar:
Keuken schilderen prijs
Hoe je keuken schilderen?
Voordelen binnenschilder
4 inspirerende voorbeelden
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Keuken schilderen: welke kleur kies ik?

De kleur die je kiest, heeft een sterke invloed op het karakter en de sfeer die je keuken uitstraalt. Voor welke kleur je gaat, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke smaak en voorkeur. Heb je keuzestress? Hieronder alvast enkele tips om je keuze gemakkelijker te maken:

 • Heb je een puur functionele keuken? Als je niet zoveel tijd in je keuken spendeert, ga dan voor koudere kleuren tussen blauw en groen.
 • Heb je een open keuken met eetruimte? Maakt jouw keuken echt deel uit van je eet- en leefruimte? Kies dan voor warmere kleuren als rood, oranje of geel.
 • Heb je een grote keuken? Als je een grote keuken hebt, zal zowat elke kleur passen. Je kan kiezen voor een donkere kleur of een neutrale kleur met opvallende accenten.
 • Is je keuken eerder klein? Om je keuken niet nog kleiner te laten ogen, blijf je best weg van donkere kleuren. Kies eerder voor een felle kleur in combinatie met een lichte tint.

Advies op maat nodig? Schakel dan een binnenschilder in. Die geeft graag tips over welke kleuren in jouw keuken kunnen schitteren. Ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende vakmannen in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

keuken schilderen

 

Keuken schilderen prijs

Het prijskaartje kan behoorlijk verschillen naargelang je de schilderwerken zelf doet of ze laat uitvoeren door een schilder. Hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen:

 

1. Prijs keuken zelf schilderen

Schilder je je keuken zelf? Dan betaal je geen arbeidskosten, maar moet je wel al je materiaal en verf zelf aanschaffen. Voor een primer mag je rekenen op een kostprijs van € 30 à 40 per liter. Lakverf kost al snel zo’n € 18 à 30 per liter en voor muurverf tel je € 8,50 à 40 per liter neer. Natuurlijk variëren de prijzen naargelang het merk en de kwaliteit.

 

2. Prijs keuken laten schilderen

Sommige schilders werken met een prijs per vierkante meter, anderen met een prijs per uur. Doorgaans mag je rekenen op € 30 à 35 per m² of € 35 à 40 per uur (excl. btw). Hoeveel het precies kost om je keuken te laten schilderen, hangt uiteraard af van het type verf, de grootte van je keuken, hoe gedetailleerd de schilderwerken zijn…  Hieronder enkele richtprijzen:

OppervlakPrijs (excl. btw)
Muren€ 15 à 20 per m²
Plafond€ 10 à 20 per m²
Keukenkastjes€ 7 à 14 per kastje
Koelkastdeur€ 60 à 90 per koelkast

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Om een accuraat beeld te krijgen van het prijskaartje voor jouw keuken vraag je best advies aan een vakman. Ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes van verschillende schilders via onze offerteservice.

 

keuken verven

 

Hoe je keuken schilderen?

Hoe moet je nu precies je keuken verven? Hieronder vind je de belangrijkste stappen beknopt uitgelegd. Om zeker te zijn van een optimaal resultaat, schakel je echter best een vakman in.

 

 1. Juiste verf kiezen

  Niet alleen de kleur is belangrijk, maar ook het type verf. Kies een verf met hoge glans die gemakkelijk te reinigen is voor de muren en een solventgedragen lakverf voor je keukenkastjes. Denk daarnaast ook aan extra’s als krijtverf of magneetverf om boodschappenlijstjes of weekmenu’s op te schrijven.

 2. Ondergrond voorbereiden

  Je moet de ondergrond goed schuren zodat de verf goed kan hechten. Verwijder stof en vetvlekken met een zacht reinigend product. Doe je dit niet, dan kan je verf na verloop van tijd loskomen. Vul eventuele gaatjes in de muren op met vulpasta zodat je een mooi egaal oppervlak krijgt.

 3. Primer aanbrengen

  De grondlaag is essentieel bij het schilderen van de keuken. Een primer zorgt namelijk voor een goede hechting en zal de afwerkingslagen beter tot hun recht laten komen. Gebruik een primer op oliebasis en strijk de muren en keukenkastjes gelijkmatig in.

 4. Andere verflagen aanbrengen

  Bij de overige verflagen ga je op dezelfde manier te werk als bij de primer. Plaats minstens 2 lagen en rol goed aan in elke richting. Zorg ervoor dat je kwalitatieve overschilderbare verf koopt, zodat je de keuken nog gemakkelijk kan reinigen.

 

Waarom een professionele schilder inschakelen?

Je kan perfect je keuken zelf schilderen. Toch zijn er heel wat redenen om wel een professionele vakman in te schakelen. Hieronder vind je ze opgesomd:

 • Advies op maat: je schildert je keuken niet zomaar met eender welke verf. Een vakman geeft je graag raad over welke kleur je best kiest, voor welk type verf je best gaat…
 • Goede voorbereiding: om een keuken te schilderen, moet je heel wat voorbereidingen treffen. Een schilder heeft hier de nodige ervaring mee en weet dus perfect wat te doen.
 • Kwaliteitsvol materiaal: een vakman werkt enkel met hoogwaardig materiaal en kwaliteitsvolle verf. Zo ben je zeker van een optimaal eindresultaat.
 • Mooi eindresultaat: een professionele schilder kent de kneepjes van het vak. Schakel je een vakman in? Dan heb je gegarandeerd een mooi eindresultaat.

 

Vergelijk meerdere offertes van verschillende schilders!

Om zeker te zijn van een optimaal eindresultaat, schakel je best een ervaren binnenschilder in. Die voert niet alleen de schilderwerken correct en snel uit, hij kan ook advies geven over welke verf en kleur je best kiest. De beste garantie op een correcte prijs is dan weer verschillende offertes vergelijken.

Wil jij graag meerdere prijsvoorstellen van verschillende vakmannen in jouw buurt vergelijken? Start dan jouw aanvraag hier!

 

Keuken schilderen: 4 voorbeelden

Vaak is de keuken het kloppend hart van het huis en daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt welke richting je wil uitgaan. Geen idee in welke kleur of stijl je je keuken wil schilderen? Dan haal je waarschijnlijk wel wat inspiratie uit de volgende voorbeelden.

 

VOORBEELD 1: klassieke keuken in pastelkleur

schilderen klassieke keuken

De pastelgroene verf heeft deze oude keuken volledig opgefrist. Toch blijft het klassieke karakter behouden door de afwerking van de kastgreepjes, de grote luchter en het donkere marmeren keukenblad.

 

 

VOORBEELD 2: moderne keuken met accentkleur

moderne keuken verven

De blauwe accentkleur zorgt voor een frisse toets in deze standaard witte keuken. Ook de houten kastjes brengen een authentieke sfeer met zich mee.

 

 

VOORBEELD 3: donkere muren met lichte keuken

moderne keuken schilderen

Deze lichte keuken in combinatie met de donkerdere muren roept een warme sfeer op. Door de openheid van de ruimte oogt de keuken toch niet klein en de tegeltjes op de achterwand zorgen voor dat tikkeltje extra.

 

 

VOORBEELD 4: houten keuken met lichte kleur

houten keuken schilderen

Deze keuken straalt creativiteit uit. Door de groene tinten en de ramen kreeg deze ruimte een heel natuurlijke sfeer. Ook het gebruik van hout voor de keukenkasten draagt hiertoe bij.

Zin gekregen om je keuken te laten schilderen? Vraag hieronder gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij verschillende vakmannen:

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele schilders