Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Verftechnieken: overzicht soorten en prijzen

Door het toepassen van de juiste verftechnieken, kan je speciale effecten creëren. Zo geef je je muren een unieke uitstraling. In dit artikel ontdek je een overzicht van verschillende verftechnieken en de gemiddelde prijs van professionele schilders.

 

Soorten verftechnieken

Voor het bekomen van speciale effecten, kan je gebruik maken van verschillende technieken voor een originele uitstraling. Ontdek hier de principes en technieken voor de creatie van authentieke en leuke effecten.

 

Kaleien verftechnieken 1) Kaleien

Kaleien is een eeuwenoude verftechniek waarmee boeren vroeger hun buitengevels ontsmetten en beschermden tegen vocht. Vandaag wordt deze techniek nog altijd toegepast omwille van zijn landelijke, karakteristieke uitstraling. Kaleiverf bestaat uit kalk en rivierzand, dat in meerdere lagen wordt aangebracht met een blokkwast.  Wit is de meest gebruikte kleur, maar ook andere kleurpigmenten zijn mogelijk. Je kan zowel binnen- als buitenmuren kaleien. Deze techniek is ideaal voor het creëren van een landelijke look.

Meer info over kaleien vind je hier.

 

Muur patineren 2) Patineren

Patineren is een verftechnieken om je meubels of muren er wat ouder te doen uitzien. Voor het creëren van een pattinage-effect, heb je verschillende mogelijkheden. Je kan gebruik maken van kant-en-klare patineerproducten, maar ook andere technieken zijn mogelijk. Glaceerverf of verniswas zijn andere mogelijkheden om een doorleefd effect te creëren. Voor patineren, zijn er heel veel mogelijke opties. Belangrijk is vooral een goede voorbereiding. Deze techniek kan je toepassen in landelijke of moderne woningen.

Meer info over patineren vind je hier.

 

3) Craqueleren

Craquelé is een verftechniek waardoor het lijkt alsof de verflaag op de muur gebarsten is. Deze look verkrijg je doordat de verflagen uitdrogen en uiteindelijk krimpen, waardoor ze zullen scheuren. Deze techniek kan je toepassen op meubels of muren. Men brengt een eerste laag verf aan en laat die drogen. Vervolgens brengt men een laag craqueléverf aan, die traag droogt. Als die opgedroogd is, breng je een laag aan in een andere kleur, die zal zorgen voor het gebarsten effect. Deze techniek kan je zowel toepassen op wanden, als op interieuraccessoires.

 

Tip: een professionele schilder is een garantie op het beste resultaat. Voor het creëren van unieke effecten, is ervaring vereist. Dergelijke specifieke technieken vereisen namelijk een grondige kennis van verftechnieken. Contacteer hier gratis ervaren schilders uit uw regio.

 

sjabloneren 4) Sjabloneren

Door je muren te sjabloneren, creëer je een unieke wand door ze er decoratieve figuren, symbolen of tekst op te verven. Je kan je eigen sjabloon maken of voorgemaakte exemplaren kopen. Sjabloneren kan door middel van spuiten, rollen of tamponeren. Het is gemakkelijkst om te werken met tamponeerkwasten die je loodrecht aanbrengt. Gebruik hiervoor een dikke, sneldrogende verf. Sjabloneren is ideaal voor een originele wand voor de kinderkamer of hobbykamer. Door je eigen patronen te maken, geef je de ruimte een persoonlijke toets.

Meer info over sjabloneren vind je hier.

 

Verftechnieken: gemiddelde prijzen

De prijzen van bovenstaande technieken verschillen nogal onderling. Zeker als het u het werk laat uitvoeren door een professional, wat toch sterk aan te raden is. Voor het kaleien van een gevel, mag je rekenen op minstens 45 euro per vierkante meter.

Het schilderen van binnenmuren kost gemiddeld 35 euro per vierkante meter. Voor een optimaal resultaat en de beste prijs, kan je best offertes aanvragen bij verschillende schildersbedrijven. Zo kan je ook makkelijk prijzen en materiaal vergelijken.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders