Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Hal schilderen

De hal kan snel een vergeten kamertje worden, maar toch is het belangrijk om deze ruimte de nodige zorg te geven. Het is namelijk vaak de eerste indruk die mensen van de binnenkant van je woning opvangen. Je hal schilderen is een simpele oplossing om deze ruimte fris en levendig te houden. Hoe doe je dat? Hoeveel kost het? En schakel je best een professionele schilder in? Je ontdekt het in dit artikel!

Ga snel naar:
Hoe je hal schilderen?
Hal schilderen kosten
Voordelen binnenschilder
Inspiratie hal schilderen
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Hal verven: welke kleur?

De hal is een voorproefje van de rest van je interieur. Je hebt er dus baat bij om deze ruimte dezelfde sfeer als de rest van je woning mee te geven. Toch is dat niet altijd zo gemakkelijk, omdat het vaak een smalle, kleine ruimte met weinig lichtinval is. Op zoek naar tips om je hal te schilderen? Hieronder vind je alvast wat kleurenadvies opgesomd:

 • Smalle hal verven: een smalle gang verven, doe je best in lichte kleuren. Om diepte te creëren, schilder je de zijmuren in een net iets donkerdere kleur dan de muur aan het einde van de hal. Ook het plafond mee schilderen draagt bij tot een schijnbare vergroting van de ruimte.
 • Grote hal verven: een grote hal hebben is qua kleurenadvies een luxe. Je hebt talloze opties omdat in theorie alle kleuren passen. Ook donkere tinten zijn een mogelijkheid in een grote hal. De optische verkleining zal in deze situatie namelijk geen beklemmend gevoel geven.
 • Hal verven in 2 kleuren: je kan je hal dat tikkeltje extra levendigheid geven door de ruimte in 2 bijpassende kleuren te verven. Je kan gaan voor 2 verschillende tinten van eenzelfde kleur, maar color blocking met 2 totaal uiteenlopende kleuren is ook een optie.

Nog niet zeker over de nieuwe kleur van je hal? Een professionele schilder geeft je graag advies op maat. Laat je hal schilderen door een expert in je buurt.

hal schilderen

 

Hoe je hal schilderen?

Eens je een kleur gekozen hebt, kan je aan de slag met de schilderwerken. Maar hoe begin je daaraan? Een binnenschilder gaat doorgaans als volgt te werk:

 1. Voorbereiding

  Een goede voorbereiding is het begin van elke geslaagde klus. Zorg er dus voor dat je over de juiste verf en borstels beschikt en dat de ondergrond egaal en stofvrij is. Bovendien is het ook belangrijk om af te plakken waar nodig.

 2. Primer

  De grondlaag is essentieel bij schilderwerken. De primer zorgt namelijk voor een goede hechting, waardoor de afwerkingslagen optimaal tot hun recht komen. Daarnaast heb je ook minder afwerkingsverf nodig als je een primer gebruikt en spaar je dus geld uit.

 3. Andere verflagen

  Afhankelijk van het type verf moet je meerdere afwerkingslagen aanbrengen. Vergeet ook niet om achteraf de afplaktape te verwijderen. Dat doe je best wanneer de lagen nog aan het drogen zijn om te vermijden dat je het verfwerk beschadigt.

Op zoek naar een professionele schilder om je hal te verven? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij verschillende professionals in jouw buurt. Start hier je aanvraag!

 

Hal schilderen kosten

Schilderwerken lijken eenvoudig, maar kan je het dan ook zelf? Of schakel je beter een professional in? Hieronder wegen we kort de gemiddelde kosten van beide opties af:

 

1. Prijs zelf hal schilderen

Je kan ervoor kiezen om zelf je hal te schilderen, voor een prijs van ongeveer € 5 – 20 per m² (incl. btw). Let wel op dat je de juiste methode hanteert en beschikt over het correcte materiaal. Anders is een goed eindresultaat niet gegarandeerd, waardoor je hal een slordige indruk kan opwekken.

 

2. Prijs binnenschilder inschakelen

Wil je zeker zijn van een geslaagd en optimaal eindresultaat? Dan schakel je best een professionele binnenschilder in. Sommige experts hanteren een prijs per uur en andere per vierkante meter. Hieronder vind je de gemiddelde tarieven:

Type prijsberekeningPrijs (excl. btw)
Prijs per m²€ 30 à 35
Prijs per uur€ 35 à 40

LET OP: bovenstaande bedragen zijn slechts richtprijzen. Op zoek naar een specifiek prijsvoorstel voor het schilderen van je hal? Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes op maat van schilders in jouw buurt!

 

Voordelen van een binnenschilder

Als je een ervaren doe-het-zelver bent, kan je gerust zelf aan de slag met je inkomhal schilderen. Toch heb je er baat bij om een binnenschilder in te schakelen. We zetten enkele voordelen op een rijtje:

 • Advies op maat: een binnenschilder met ervaring kan je advies geven over de geschikte kleuren, maar ook over types verf, de glansgraden, … Je kan steeds met al je vragen bij een professional terecht.
 • Goede voorbereiding: de voorbereiding is essentieel voor geslaagde schilderwerken. Een expert zorgt ervoor dat de ondergrond egaal is, plakt tape waar nodig en dekt de vloer netjes af.
 • Schilderwerken combineren: de hal wordt soms vergeten bij renovatiewerken. Laat je al schilderwerken uitvoeren in je woning? Vraag dan aan je schilder om de hal mee te verven om zo kosten te besparen.
 • Geslaagd eindresultaat: een professional kent de juiste verftechnieken en gebruikt kwaliteitsvol materiaal. Je hebt zo dus de beste garantie op een mooi en geslaagd eindresultaat.

 

TIP: laat je gang schilderen door een professional!

Het is een optie om zelf de gang te verven. Wil je echter zeker zijn van een professioneel eindresultaat? Schakel dan een binnenschilder in! Voor de beste garantie op een correcte prijs, vergelijk je best een aantal offertes. Op die manier kan je eenvoudig alle mogelijke kostenposten naast elkaar leggen.

Wil jij graag je hal laten schilderen door een expert? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende binnenschilders via onze offerteservice.

 

Hal schilderen: 3 inspirerende voorbeelden

Het kan lastig zijn om een kleur en een verfsoort te kiezen. Zowel om een kleine hal te schilderen als voor een ruime gang bestaan er tal van mogelijkheden. Nood aan inspiratie om je hal te schilderen? Hieronder vind je 3 voorbeelden die je op weg kunnen helpen:

 

VOORBEELD 1: gang schilderen in het wit

hal schilderen wit

In deze hal is bewust gekozen voor een zachte witte kleur. Deze lichte tint is de perfecte aanvulling voor de warme uitstraling van de houten vloer en trap. Om de afwerking compleet te maken, zijn de plinten en deuren in een feller wit geschilderd.

 

 

VOORBEELD 2: hal in 2 kleuren

hal schilderen 2 kleuren

Roze en grijs zijn kleuren die je niet meteen met elkaar zou mengen, maar in dit interieur komen de tinten perfect tot hun recht. De grijze kleur past namelijk volledig bij de lichte vloer. De donkerroze tint zuigt je dan weer meteen verder in de woning en creëert zo een dieptegevoel.

 

 

VOORBEELD 3: grote hal met lambrisering

hal schilderen lambrisering

Ook in deze hal kozen de eigenaars voor lichte, zachte tinten. Door de lambrisering mee te schilderen, krijgt de ruimte een vernieuwde en verzorgde look. De witte en lichtbeige tinten passen perfect bij de landelijke meubels en klassieke ramen en deuren.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele schilders