Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Binnendeur schilderen: opties, materialen, ...

Afbladderende verf op je binnendeuren, vergeelde randen, deuken of scheurtjes in het deurblad, …? Dan is het hoog tijd om je binnendeuren een complete make-over te geven. Een binnendeur schilderen kan je zelf doen of overlaten aan een professionele schilder. Wat is de beste keuze? Wat heb je nodig om een binnendeur te verven? En hoeveel kost het? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Binnendeur verven: 2 opties
Prijs binnendeur schilderen
Hoe mijn binnendeur schilderen?
Belangrijke aandachtspunten
Voordelen van een schilder
Ontvang nu je offertes

 

 

Wanneer je binnendeur schilderen?

Waarom kies je ervoor om je binnendeur van een nieuw laagje verf te voorzien? Dat doe je vanwege de volgende redenen…

 • Nieuwe look: nam je recent je interieur onder handen? En koos je voor een volledig nieuwe stijl? Dan passen je binnendeuren misschien niet langer in deze nieuwe omgeving. In dit geval kan een likje verf wonderen doen.
 • Slijtage wegwerken: nog een voordeel van een nieuwe laag verf? Dat is dat je er relatief kleine oneffenheden makkelijk mee wegwerkt. Belangrijk hierbij is een goede voorbereiding waarmee je de ondergrond schilderklaar maakt.
 • Makkelijk onderhoud: een geschilderde deur vergt weinig onderhoud. Door deze af en toe af te stoffen met een vochtige doek hou je ze eenvoudig proper. Zorg er wel voor dat je een goede verf voor binnendeuren kiest.
 • Goedkoper dan nieuwe binnendeuren: nieuwe deuren plaatsen is duurder dan het aanbrengen van een nieuwe laag verf. Het is dus een prijsbewuste oplossing voor wie graag snel een gloednieuw uitzicht wenst van de binnendeuren.

Binnendeuren laten schilderen? Neem contact op met ervaren schilders actief in je regio en ontvang meerdere prijsvoorstellen op maat. Start hier je aanvraag.

binnendeur verven

 

Binnendeuren verven: 2 mogelijkheden

Ben je van plan om je binnendeuren van een nieuw likje verf te voorzien? Dan moet je de gepaste verf kiezen. Welke verf is geschikt voor binnendeuren? Stem je keuze af op de ondergrond van je deuren. De meest voorkomende materialen zijn MDF en hout. Welke verf gebruik je dan?

 • Binnenlak op waterbasis: deze acrylverf is verkrijgbaar in verschillende glansgraden. Zo’n verf op waterbasis is veel minder schadelijk voor de gezondheid. Het droogt snel en je kan meerdere lagen op 1 dag aanbrengen.
 • Verf op terpentinebasis: is ook mogelijk wanneer je een speciale binnenlak wenst aan te brengen. De verf kenmerkt zich door een goede vloeiing, waardoor je een optimaal strak en duurzaam eindresultaat hebt. Het nadeel? Dat deze verf ongezonde stoffen bevat en met de tijd vergeelt. 

 

Wat is de beste verf voor binnendeuren?

De beste verf voor binnendeuren is vetbestendig, kras- en slijtvast. Welke verf je kiest, bepaal je op basis van de ondergrond, het gewenste uitzicht en de locatie van je deur. Gaat het over een deur in een vochtige ruimte? Dan is het belangrijk dat de verf vochtbestendig is en schimmelvorming weert. Je vindt meer informatie op het verfblik. Volg daarbij altijd de beschreven stappen.

Liever professioneel advies? Dan zit je goed bij een binnenhuisschilder. Die is op de hoogte van alle aandachtspunten en helpt je met het kiezen van kwaliteitsverf voor jouw binnendeuren. Kom in contact met professionals actief in je regio.

 

Binnendeuren schilderen: prijs

Hoeveel kost het om je binnendeur te verven? Dat is in eerste instantie afhankelijk van het feit of je zelf schildert of niet. Een overzicht:

 

OPTIE 1: binnendeuren zelf schilderen

Ga je je binnenschrijnwerk zelf schilderen? Dan bespaar je alvast op de arbeidskosten. Vergeet wel niet dat je alle verf en schildersbenodigdheden zelf moet aanschaffen. Denk maar aan een ontvetter, afplaktape, verfroller, schuurpapier, primer en aangepaste deurverf. Een overzicht:

SchildersbenodigdhedenPrijs (excl. btw)
OntvetterVanaf € 6 per fles
AfplaktapeVanaf € 2 per stuk
SchuurpapierVanaf € 2 per verpakking
GrondverfVanaf ong. € 25 voor een pot van 2,5 liter
Dekkende lakverfVanaf ong. € 50 voor een pot van 2,5 liter

Tip: lees hier meer over de verschillende schildersbenodigdheden en hun prijzen. Graag meteen een overzicht hebben? Neem dan een kijkje in onze webshop.

 

OPTIE 2: binnendeuren laten schilderen

De totale kostprijs voor het schilderen van je binnendeuren hangt af van diverse factoren. Denk maar aan verplaatsings- en materiaalkosten, het uurtarief van de schilder, …

Voor het schilderen van een binnendeur starten de prijzen gemiddeld vanaf € 80 à 100 (excl. btw, incl. uitvoering en materialen). Let wel, voor kleinere werkzaamheden hanteert een expert sneller een uurtarief. Binnenschilderwerk kost je dan ongeveer € 35 à 40 per uur (excl. btw).

TIP: wist je dat je bij gespecialiseerde vakbedrijven je binnendeuren ook kan laten spuiten? Dat gaat snel en kan bij nagenoeg alle soorten deuren in diverse materialen. Let wel, dit kost al snel minstens € 100 per deur (excl. btw). Wens je graag een offerte op maat? Neem dan contact op met een ervaren schilder.

 

Hoe binnendeur schilderen: werkwijze

Hoe geeft een vakspecialist je binnendeur een nieuwe look? Een overzicht van zijn werkwijze:

binnendeur schilderen

 

 1. Oude verflagen verwijderen en oneffenheden opvullen

  Een goede voorbereiding is cruciaal voor een mooi eindresultaat. Liggen er nog oude, verweerde verflagen op de deur? Dan moet hij deze eerst zo goed mogelijk verwijderen. Dat doet hij met behulp van een schuurmachine. Vervolgens vult hij oneffenheden op.

 2. Oneffenheden wegwerken en oppervlak reinigen

  Eenmaal droog schuurt hij de deur nogmaals licht op. Nadien reinigt hij het oppervlak met een ontvetter zodat de verf zeker goed aan de ondergrond kan hechten. Dat doet hij met een ontvetter en een zachte doek.

 3. Grondlaag aanbrengen

  Voordat hij start met schilderen, plakt hij alles netjes af en plaatst hij de deur op schragen om te voorkomen dat de verf gaat druppen. Vervolgens brengt hij de primer aan. Is de primer helemaal droog? Dan schuurt hij deze op en reinigt hij deze opnieuw zodat de ondergrond stofvrij is voor de afwerkingslaag.

 4. Binnendeur verven

  Ten slotte brengt je expert de afwerkende laklaag aan. Dat zijn minstens 2 aflaklagen zodat het eindresultaat mooi glad is. Daarvoor gebruikt hij een pluisvrije roller om alle verf mooi aan te brengen. Afhankelijk van het type verf is je deur na 12 uur droog en kan je hem opnieuw ophangen.

TIP: wil je je opdekdeuren schilderen? Maar twijfel je over de juiste aanpak? Laat deze klus dan over aan een expert. Die zorgt voor een kwalitatieve afwerking. Ontmoet professionals uit je regio.

 

Binnendeuren schilderen: aandachtspunten

Ga je deuren verven binnen? Waarop moet je dan letten? We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij:

 

 • Kleur: in principe is elk type glansverf verkrijgbaar in een uiteenlopend gamma aan verschillende kleuren. Het is zelfs mogelijk om een kleur op maat samen te stellen. Sta in dit geval stil bij het kleurenpalet en of dit past bij je interieur.
 • Deurranden: tijdens het schilderen worden de randen van de deur snel vergeten. Jammer, want als je deze niet schildert kan vocht langs de onderkant je deurblad binnendringen. Het gevolg? Houtrot en schimmelvorming.
 • Droogtijd verf: laat je verflagen goed uitdrogen. Het is beter om dit te veel tijd te geven dan te weinig. Dat komt het eindresultaat ten goede. Bepalende factoren zijn de temperatuur en de luchtvochtigheid.
 • Schildervolgorde: hou de juiste volgorde aan wanneer je zelf gaat schilderen. Het is namelijk belangrijk dat je ondergrond stof- en vuilvrij is zodat er geen oneffenheden onder de verflagen komen te liggen. Dit heeft een negatieve invloed op het eindresultaat.
 • Kwaliteit kwast/verfroller: met een verfkwast of -roller van hoogwaardige materialen zal je de verflaag beter en egaler kunnen aanbrengen. Start bij het aanbrengen van de grondlaag met een ronde kwast en vervolledig de toplaag met een lakroller. Daarmee vermijd je luchtbelletjes.
 • Staat huidig schilderwerk: waren je binnendeuren al geverfd? Dan is het interessant om na te gaan hoe verweerd deze is. Soms volstaat het om deze gewoon wat op te schuren voordat je er een nieuwe grondlaag op aanbrengt.

LET OP: je binnendeuren verven vergt dus heel wat geduld en toewijding. Het finale resultaat hangt dan ook af van de bovenstaande factoren. Gelukkig weet een expert raad. Dankzij zijn expertise ben jij zeker van een nette en duurzame afwerking van je binnendeuren. Ontvang gratis advies op maat.

 

Waarom een beroep doen op een ervaren schilder?

Het is misschien aantrekkelijk om zelf je binnendeuren te schilderen, maar het is niet altijd een aanrader. Het vergt niet alleen de nodige voorbereiding, maar is ook een fikse tijdsinvestering. Tijd die jij misschien aan andere activiteiten wil besteden. Waarom schakel je beter een expert in?

 

 • Professionele oplossing: met een schilder ben je altijd zeker van een oplossing op maat. Zo’n expert komt langs en bespreekt met jou de huidige staat van je binnendeuren, het gewenste eindresultaat en de diverse mogelijkheden.
 • Kwalitatieve materialen: een schilder beschikt over alle noodzakelijke materialen om netjes je binnendeuren te schilderen, zoals een schuurmachine en hoogwaardige verfrollers. Daarnaast gebruikt hij alleen kwalitatieve verfsoorten waardoor je gegarandeerd een duurzame verflaag bekomt.
 • Voorbereidende werkzaamheden: een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom zorgt een binnenschilder voor een degelijke voorbereiding en schermt hij de vloer, de muur en omringende meubelen grondig af voordat hij aan de werkzaamheden begint.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar? En laat je de binnendeuren verven door een professional? Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van 21% op arbeids- en materiaalkosten.

 

Vergelijk offertes en bespaar!

Wist je dat je flink kan besparen op de kosten voor het schilderen van je deur en kozijn wanneer je verschillende offertes aanvraagt en vergelijkt? Heb je meerdere prijsvoorstellen voor je liggen? Let dan niet alleen op het geschatte prijskaartje, maar richt je aandacht ook op de diverse adviezen, voorgestelde materialen en schildertechnieken. Zo ben je zeker van een weloverwogen keuze.

Verschillende schilders vergelijken? Dat kan! Vul het onderstaande contactformulier in en wij brengen je binnen enkele werkdagen in contact met experts actief in je regio:

 

 

 

Offertes ontvangen: ramen/deuren vervangen of schilderen

Je ramen en/of deuren laten vervangen of schilderen? Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen