Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schilderwerken Antwerpen

Schilderwerken laten uitvoeren in het Antwerpse? Via deze pagina vind je snel en eenvoudig een schilder in de buurt van Antwerpen, Wilrijk, Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, … Verder geven we je ook een overzicht met richtprijzen en vind je tips over hoe je de juiste schilder voor jouw project vindt en waarop je moet letten als je offertevoorstellen vergelijkt. Meteen overgaan tot actie? Via de offertedienst kom je direct in contact met schilders voor vrijblijvend advies en prijzen.

Ga snel naar: overzicht schilders Antwerpenprijs schildertips om offertes te vergelijken – offertes ontvangen

 

Waarop letten bij het kiezen van een schilder in Antwerpen?

Een goede afweging tussen verschillende schilders resulteert in een kwalitatief eindresultaat en bespaart je op termijn sowieso geld. Hou bij je vergelijking rekening met de volgende factoren:

  1. Kies een schilder volgens specialisatie(s)

    Buitenschilderwerk, binnenschilderwerk, pleisterwerk, … Elk van deze opdrachten vraagt specifieke technieken en vaardigheden. Een specialist verzekert je een correct en kwalitatief eindresultaat en beschikt over professioneel materiaal. Je betaalt daar bovendien niet per sé een meerprijs voor. Vaak biedt een gespecialiseerde schilder je zelfs aantrekkelijkere prijzen voor specifieke producten en klussen. Bovendien weet hij precies op welke manier hij te werk moet gaan waardoor hij sneller en efficiënter kan werken. Wat dan weer minder werkuren betekent.

  2. Pols naar referenties

    Professionele, kwalitatieve schilders zijn trots op hun realisaties en hebben hoogstwaarschijnlijk heel wat foto’s van vorige projecten ter beschikking. Vraag dus zeker naar voorbeelden van hun eerdere, gelijkaardige projecten. Zo krijg je een correct beeld van de kwaliteit die ze leveren.

  3. Vraag advies

    De kennis en ervaring van schilders biedt absoluut een meerwaarde. Zo reiken ze je vaak verrassende oplossingen aan die je niet altijd zelf ziet. Een goede vakman denkt ook met je mee en reikt je haalbare, realistische voorstellen aan. Let op, elke vakman heeft zijn eigen ervaring waardoor de meningen kunnen verschillen. Vraag daarom meerdere schilders om info en advies voor jouw project.

 

Prijs schilderwerken Antwerpen

De prijzen voor schilderwerken in Antwerpen lopen gelijk met die elders in Vlaanderen. Daarbij werken schilders, afhankelijk van het type schilderklus en de oppervlakte, met een prijs per vierkante meter of een vaste prijs per uur. De prijs per vierkante meter schommelt gemiddeld tussen 15 en 40 euro per m² (incl. btw). Bij een vast uurtarief schommelt de prijs gemiddeld tussen 30 en 40 euro per uur (incl. btw). Andere factoren die een invloed kunnen hebben op de prijs zijn het type verf en eventuele extra’s zoals voorrijkosten, materiaalkosten, steigerhuur en voorbehandeling.

Laat je schilderwerken uitvoeren in een woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt het verlaagde btw-tarief van 6 %. Hou er rekening mee dat bovenstaande prijzen indicatief zijn. Een exacte prijs op maat van jouw project kan je vrijblijvend ontvangen via de offertedienst.

 

TIP: klop aan bij verschillende schilders

Dat laat je niet alleen toe om prijzen, maar ook adviezen en realisaties te vergelijken. Bovendien krijg je zo een beter beeld van de mogelijkheden voor jouw project.

Een kwalitatieve schilder denkt met je mee en spaart je zo op termijn geld uit. Hou hier rekening mee bij je vergelijking. Valt een offerte bijvoorbeeld duurder uit dan verwacht? In dat geval kunnen het correcte advies en de goede referenties alsnog de doorslag geven, gewoon omdat je overtuigd bent van een kwalitatieve uitvoering. Kortom, het loont om bij diverse schilders in Antwerpen voorstellen en offertes aan te vragen. Tips over hoe je offertes het best vergelijkt en waarop je moet letten lees je hieronder.

 

schilderwerken antwerpen

 

Tips bij het tekenen van een offerte

Je staat op het punt om een samenwerking aan te gaan met een professionele schilder uit Antwerpen of een van de randgemeentes Wilrijk, Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, … Om controle te houden over je budget let je bij een offerte best op het volgende:

 

1. Totaalprijs versus uurprijs

In zijn offerte geeft een vakman je meestal een totaalprijs voor de uit te voeren werken. Hieronder vallen de vaste kosten en een prijsschatting voor de werken per vierkante meter. Vaak worden alle uitgavenposten ook nog eens in detail weergegeven. Op die manier weet je perfect wat wel en niet inbegrepen is in de offerte. Je krijgt zo ook een goed idee over wat correcte en kwalitatieve schilderwerken inhouden, zoals: voorbehangen, afplakken enzovoort. Deze all-in offertes worden vooral toegepast bij grote oppervlaktes.

Bij kleinere klussen is zo’n gedetailleerde prijsschatting moeilijker. Schilders werken dan vaak met een vaste prijs per uur. Naargelang de ervaring van de schilder schommelt die prijs tussen 30 en 40 euro per uur.

 

2. Uitvoeringstermijn

Is de uitvoeringstermijn van de schilderwerken van belang? Dan is het mogelijk om met de schilder een contract op datum aan te gaan. Dit contracttype wordt vooral toegepast bij bedrijven en commerciële panden. Door de schilderwerken zijn deze namelijk vaak genoodzaakt om tijdelijk te sluiten waardoor ze geen personeel of klanten kunnen ontvangen. Bij particulieren is dit contracttype minder gangbaar, zeker omwille van de hogere kostprijs. Daarmee dekken schilders onvoorziene omstandigheden die ze financieel moeten compenseren.

 

3. Planning schilderwerken

Zeker bij particulieren durft de planning voor schilderwerken in Antwerpen schommelen, van enkele dagen tot zelfs een aantal weken. Voor buitenschilderwerk is de schilder bijvoorbeeld afhankelijk van het weer. Daarnaast kunnen arbeidsongevallen voor een personeelstekort zorgen waardoor de schilder met zijn planning achterop raakt. Om dit soort situaties te counteren en voldoende speling te behouden, plan je de werken best tijdig in.

De eerste week na het bouwverlof is alvast een goede opstartperiode voor schilderwerken. De meeste schilders proberen voor hun vakantie zoveel mogelijk lopende werven af te ronden om erna met nieuwe projecten te kunnen starten. Let wel, de opdrachten die niet afgerond raakten voor het bouwverlof zullen waarschijnlijk voorrang krijgen. Dus ook hier bestaan geen garanties.

 

Schilders Antwerpen vergelijken: Offertedienst

schilder antwerpen

Via de Solvari offertedienst kan je vrijblijvend advies en offertes aanvragen bij professionele schilders uit Antwerpen en de omgeving van Wilrijk, Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, …

 

Hoe werkt het?

1. Beschrijf je opdracht. Geef voldoende details mee over de uit te voeren klus en de gewenste uitvoeringsdatum.

2. Solvari stuurt je aanvraag anoniem door naar schilders die actief zijn in en rond Antwerpen.

3. De eerste drie schilders die interesse tonen in je opdracht contacteren je voor extra info en advies of de opmaak van een offerte op maat van jouw wensen en noden.

4. Aan jou de keuze om één van de voorstellen van de geïnteresseerde schilders te accepteren en te laten uitvoeren.

 

Start hier: