Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kalkverf

Kalkverf heeft een erg zachte kleur en je kan er de authenticiteit van je woning mee onderstrepen. Met deze minerale verf, die beschikbaar is in vele kleuren, creëer je leuke effecten en kleurschakeringen op je muren.

Kalkverf kopen? Neem een kijkje in de webshop.

 

Voor- en nadelen

+ Milieuvriendelijkheid. Het is een verf op basis van water en kalk, er worden geen synthetische stoffen gebruikt om de verf te binden.

+ Muren blijven ademen. Als je de verf rechtstreeks op de pleisterlaag aanbrengt, zal het vocht in de muren makkelijk kunnen verdampen. Hierdoor heb je minder kans op vochtproblemen.

+ Authentiek effect. Vaak associëren mensen kalkverf nog met landelijke interieurs door het wolkerige effect van deze verf, maar je kan deze verf ook gewoon in een modern interieur gebruiken. Bovendien vergroot ze het ruimtegevoel in een kamer.

+ Brandvertragend.

+ Mos- en schimmelwerend.
– Moeilijk te overschilderen. Als je je later zou bedenken voor de muurbedekking, zal het moeilijk zijn om de kalkverflaag te overschilderen met een andere verfsoort.

– Muren geschilderd met kalkverf zijn gevoelig voor vuil. Aangezien de muren blijven ademen, zullen de poriën makkelijker vuil aantrekken.

– Foutjes zijn moeilijk te herstellen. Eens de verf gedroogd is en je ziet nog een onvolmaaktheid, zal het niet eenvoudig zijn om dit nog recht te zetten. In het wolkerige effect zie je het namelijk snel als er nog een latere overschildering is gebeurd.

 

Kalkverf aanbrengen

Het aanbrengen van kalkverf is eigenlijk een niet al te ingewikkelde klus. Je hoeft geen geoefende schilder te zijn om een mooi eindresultaat te bereiken. Door het makkelijke aanbrengen wordt deze verf vaak als muurbedekking gebruikt.

Muren

Om deze verf op basis van kalk aan te brengen op een muur, begin je best met een grondlaag. Deze zorgt voor een goede isolatie van de ondergrond en deze laag zorgt er ook voor dat de verf goed kan hechten. Nadat de grondlaag gedroogd is, kan je een eerste laag kalkverf aanbrengen. Laat een volledige dag drogen en breng vervolgens een tweede laag aan. Let erop dat je de verf mooi uitspreidt voor een optimaal effect.

Kalkverf op hout

Het is ook mogelijk om houten oppervlakken te beschilderen met deze verf. Als het om nieuw hout gaat, is het niet noodzakelijk om het oppervlak voor te behandelen. Hierbij moet je wel rekening houden met het feit dat kalkverf op hout niet even lang meegaat als een gewone lakverf.

Materiaal

Om een zo goed mogelijk resultaat te bekomen, maak je best gebruik van een echte kalkkwast. Hiermee zal je meer structuur in de verlaag kunnen aanbrengen, wat het effect alleen maar mooier zal maken. Je kan natuurlijk ook een klassieke blokkwast gebruiken. Ander materiaal dat je kan gebruiken voor het aanbrengen van kalkverf zijn een spons of een doek.
kalkverf aanbrengen

 

Kalkverf kopen

Voor een blik kalkverf met een inhoud van 2,5 liter beginnen de prijzen vanaf ongeveer 50 euro, maar verven van hogere kwaliteit zullen vanzelfsprekend iets duurder zijn. De prijs is ook afhankelijk van het volume dat je aankoopt. Bij grotere volumes zal de prijs per liter lager liggen.

Op zoek naar kalkverf? In de webshop kan je het aanbod kalkverf bekijken en deze verf eenvoudig bestellen.

 

Verschil tussen krijtverf en kalkverf

Veel mensen verwarren kalk- en krijtverf weleens. Er zijn echter enkele noemenswaardige verschillen tussen beide verfsoorten. Krijtverf heeft bijvoorbeeld een egale uitstraling, terwijl dit bij de kalkvariant eerder een gevlekt en wolkerig effect is. Qua bestanddelen zijn er ook heuse verschillen: krijtverf heeft bijvoorbeeld een synthetisch bindmiddel, namelijk lijm, en bevat nog andere synthetische stoffen, terwijl het bindmiddel van kalkverf gebluste kalk is. Hierdoor is deze laatste verf erg milieuvriendelijk.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders