Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Structuurverf: voor- en nadelen, info & prijs

Op zoek naar een muurverf met een special touch? Dan is structuurverf de geknipte keuze. Door middel van deze verf geef je je muren of plafond in een mum van tijd een nieuw en fris uiterlijk met reliëf. In dit artikel kan je meer lezen over de voor- en nadelen van structuurverf, het aanbrengen ervan en de prijs.

Wil je je muren laten verven met structuurverf? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

 

structuurverf

Wat is structuurverf?

Structuurverf is in feite een latexverf waaraan zandkorrels toegevoegd zijn. Met structuurverf wordt een bepaalde structuur aangebracht op de muur, zodat een speciaal effect gecreëerd wordt. De verf kan namelijk op verschillende manieren uitgesmeerd worden, bijvoorbeeld in halve cirkels. Bovendien bestaat er zowel structuurverf met een fijne als met een grove korrel, wat eveneens een verschillend resultaat geeft.

Structuurverf kan je zowel op binnen- als buitenmuren gebruiken. Deze verf kan op de muur worden aangebracht door middel van een verfroller of een kwast.

 

Structuurverf: prijs

Het totale kostenplaatje hangt uiteraard af van de omvang van jouw project. Structuurverf is in de handel beschikbaar in verschillende formaten. Hoe groter het verfblik, hoe hoger de prijs.

Grosso modo beginnen de prijzen voor een blik van 2,5 liter ongeveer aan 25 à 30 euro. In de webshop kan je het aanbod bekijken. Als je de muren of het plafond laat schilderen door een ervaren professional, bedraagt de richtprijs ongeveer 15 à 20 euro per vierkante meter.

 

Wil je beroep doen op een vakman om schilderwerken uit te voeren? Via de online offertepagina kan je eenvoudig, gratis én vrijblijvend voorstellen aanvragen bij professionals in de buurt! 
Klik hier om naar de offertepagina te gaan. 

 

structuurverf

 

Voordelen & nadelen

Het is belangrijk goed op de hoogte zijn van de pro’s en contra’s. Er zijn heel wat voordelen verbonden aan structuurverf, alsook enkele nadelen. We zetten deze op een rijtje:

 

+ Structuurverf zorgt voor een mooi en verrassend effect waar je heel wat richtingen mee uit kan.

+ Door de ruwe oppervlakte kan deze verf ook oneffenheden of onvolkomenheden op de ondergrond bedekken.

Structuurverf kan relatief snel en gemakkelijk worden aangebracht. De verf is namelijk krachtig en dekt goed: één laag aanbrengen is meestal al voldoende.

Je kan structuurverf in zowat elke mogelijke kleur laten mengen.

+ De meeste structuurverven zijn watervast. Qua onderhoud kan je vlekjes dus eenvoudig verwijderen met een spons.

+ Structuurverf aanbrengen kan op heel wat ondergronden. Beton, gips, hout, board of egaal behangpapier in goede staat; het kan allemaal.

 

– Als je later wil behangen over structuurverf, moet je eerst de structuurverf verwijderen. Dat is een tijdrovende en vervelende klus.

– Vaak wordt dan besloten om de wand te overschilderen. Je zal dan echter meer verf per vierkante meter nodig hebben, omdat de muuroppervlakte vergroot is door de structuur.

– Door de ruwe verfstructuur kunnen de muren vrij scherp aanvoelen en bij onoplettendheid schaafwondjes aan de handen veroorzaken.

 

Op zoek naar structuurverf? ✓ Bekijk het assortiment structuurverf in de webshop.

 

structuurverf buitenmuur

 

Structuurverf aanbrengen: werkwijze schilder

Structuurverf aanbrengen is op zich niet zo moeilijk. Zonder de nodige ervaring en vakkennis ben je weliswaar niet zeker van een feilloos en kwalitatief resultaat. Daarom doe je best beroep op een specialist. Zo zal je niet voor onaangename problemen komen te staan. Hieronder volgt een stappenplan van hoe de schilder te werk zal gaan.

 

structuurverf aanbrengen Stap 1: de voorbereiding

Allereerst is het belangrijk de vloeren af te plakken. Hiervoor wordt een stucloper of plastische folie en Duct-tape gebruikt. Ook de aangrenzende muren, het plafond en de bovenzijde van plinten moeten met plakband bedekt worden.

Daarna verwijdert de schilder de plaatjes van stopcontacten of schakelaars en moet de stroom uitgeschakeld worden. Een schone ondergrond is ook belangrijk: een vakman zal loszittende pleister verwijderen en de muren ontvetten met een doek waarin water en ontvetter opgelost zijn. Roetvlekken worden aangepakt met een vlekkenspray.

Zijn er gaten of scheuren in de muur? Dan moet de schilder deze dicht plamuren met een geschikte muurvuller en plamuurmes.

 

Om een zo egaal mogelijke muur te bekomen wordt best ook met schuurpapier over de muur gegaan. Tot slot brengt men een voorstrijkmiddel aan, zeker indien de muur nog nooit behandeld is geweest. Op die manier zal de structuurverf beter kunnen hechten.

 

structuurverf aanbrengen Stap 2: de muur verven

Als het voorbereidende werk is afgerond, kan de schilder van start gaan met de structuurverf. Eerst wordt de verf geroerd met een verfmixer, om ze daarna eerst in de hoeken en randen aan te brengen met een blokkwast.

Vervolgens kunnen grote oppervlakten gelijkmatig geverfd worden met de vachtroller of met een grote blokkwast. De verf moet steeds goed over de roller verdeeld zijn. Daarom beweegt de schilder de roller steeds over een verfrooster na onderdompeling.

Nadat dit gebeurd is, kan de eigenlijke structuur worden aangebracht met een structuurroller of blokkwast (zonder verf). Dit moet binnen de tien minuten gebeuren! Anders zal de verf opdrogen.

 

Met een structuurrol kan je bijvoorbeeld gaan voor een gelijkmatig patroon, halve cirkels of diagonale bewegingen. Met een blokkwast kan je waaiers creëren door halve draaibewegingen te maken. Volledige draaibewegingen monden uit in cirkels die in elkaar overvloeien. Wil je liever een stippenpatroon? Dan moet de schilder de natte verf bekloppen met de kwast.

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een erkend schilder en verzeker jezelf van een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders